woensdag 7 oktober 2009

Releases

Er zijn de afgelopen maanden weer veel releases langs gekomen. Ik heb een paar van de meest geanticipeerde eruit gepikt om te beluisteren. Het zijn de grote jongens die deze keer onder de loep genomen worden. De verwachting ligt hoog, maar wordt ze ingewilligd?

Boys Noize - Power

Als je dacht dat deze CD zo vernieuwend ging zijn als de eerste, dan zit je jammer genoeg fout. Power bevat meer van hetgeen we ondertussen al gewoon zijn. Erger nog er zitten hier en daar een paar stukken in die gewoon irritant zijn, en bijna niet beluisterbaar. Behalve 'Jeffer' en 'Starter' (vroeger al op EP gereleased) zijn er slechts een paar liedjes die eruit springen. 'Sweet Light' is daar één van. Het doet nostalgisch denken aan de eerste CD release. Verder is er nog 'Nott', een hardere schijf waarin de zin 'I am not techno' net iets te vaak terugkomt.
Samengevat zijn er net teveel hoge tonen die maar al te vaak repetitief en chaotisch worden. Bijna elk liedje werkt jammerlijk met de computergesimuleerde spraak, waardoor het een deel soepelheid verliest.

Boys Noize - Sweet Light

Boys Noize - Nott


The Bloody Beetroots - Romborama

De eerste CD release van The Bloody Beetroots is er dan toch nog gekomen. Met bijna het dubbel aantal tracks tegenover Power, krijg je hier alleszins al meer waar voor je geld. Maar zoals je weet is kwantiteit niet gelijk aan kwaliteit. Echter, na deze CD een paar keer beluisterd te hebben kan je niet anders besluiten dat dit hier wel het geval is. Op de CD staan een paar tracks die al langer uit waren zoals 'Butter', 'Cornelius', 'Warp' en 'I Love' maar dat zijn hun klassiekers, dus het zou vreemder zijn moesten ze niet op de eerste release van TBB te vinden zijn. Op deze CD blijven ze niet hangen bij één bepaald genre, ze proberen alles uit, en slagen hier met glans in. De CD is zo varierend dat je nooit weet wat er zal komen.
Samengevat een prachte eerste CD release voor TBB.

The Bloody Beetroots - It's Better a Dj On 2 Turntables

The Bloody Beetroots - Anacletus


Crookers - Put Your Hands On Me

De Crookers hebben weer een EP klaar. Gaan ze hiermee de ultratops bestormen zoals met 'Day 'n' night'? Waarschijnlijk niet. De track heeft iets weg van de populaire mainstream muziek. Een 'zware' rapper die de strofes voor zich neemt en het refrein overlaat aan de vrouwelijke kant. Een zware electrosound is hier niet te horen. Een gevaarte als 'Il Brutto', 'Knobbers' of 'Sveglia' zit er niet in. Het blijft steeds rustig, zonder een echte climax. De Jesse Rose remix is nog minder indrukwekkend. Het geheel is repetitief zonder een echte melodie. De dub versies (gewoon zonder tekst) hebben dan weer te weinig inhoud, dus ik verkies de rap versie. De Black Noise remix maakt een groot deel goed. Deze remix lijkt al meer op een electroschijf ipv een rap track.
Samengevat is dit al bij al geen slechte EP. Het is zeker iets dat mensen los zal krijgen van hun barkruk, maar het is geen onvergetelijke Crookers-hit.

Crookers - Put Your Hands On Me (Jesse Rose Play Prime Remix)

Crookers - Put Your Hands On Me (Black Noise Remix)

5 opmerkingen:

FraaaaansDeGaaaaans zei

Crookers album steekt ferm tegen met die rappers, maar gelijk ge zegt; die Jesse Rose remix roxxxt :p

Vandaag in Humo een interview gelezen met Boys Noize waar ze het hadden over: I AM LORD TECHNO. Ze zaten wel heel hard; WRONG!

Modek zei

Beetje andere visie op "Power" dan ikzelf toch :) Zijn inderdaad een aantal nummertjes die niet dansbaar/draaibaar zijn, maar toch vind ik dat er veel straffe dingen opstaan. Voor een techno/electronica-fans is deze toch niet te missen..

Anoniem zei

@ modek

kvind de cd ook wel nice...
spijtig dat ge ni naar bombardement kon komen omwille van die oorontsteking, had u wel is live aan het werk willen zien :)

Anoniem zei

@ Frans de Gans

Jij zit een beetje WRONG, met de gedachte dat Boys Noize uit meerdere personen bestaat :S

FRAAAAANS zei

Boys Noize is 1 man.

Humo heeft het interview gedaan he (cfr 'Ze' :p)

De 'Ze' sloeg niet op BN :p