donderdag 29 oktober 2009

Zaterdag: Jacked


Dit weekend vindt de eerste editie van Jacked plaats in de Kreun in Kortrijk. De gasten van Soda 'n' Suds zorgen voor een vette line-up. Ed & Kim, DJ Manaia, Soda 'n' Suds, Kill Frenzy en hector & nate zullen de muziek die avond door de boxen laten knallen.

Als opwarmer hebben we de nieuwe Jacked mixtape van Soda 'n' Suds.

De eerste 3 mensen die een mail sturen naar etelectropourtous[at]gmail.com met daarin hun naam en voornaam krijgen een gratis ticket voor dit zalige evenement!

woensdag 28 oktober 2009

Dub & Run


Dub & Run is een dubstep mysterie. Niemand weet wie ze zijn of waar ze echt vandaan komen. Wat we wel weten, is dat ze enkele kickass dubstep remixen op hun naam hebben staan. Daftpunk, Mighty Dub Katz, Santigold, Basement Jaxx en andere worden op soms echt geniale wijze ' gedubbed'. Magic Carpet is zo'n vergeten klassieker ...

Dub & Run - Lonely People

Dub & Run - magic carpet (mp4)

Dub & Run - Romeo

Dub & Run - Shove It (original_mix)

Dub & Run- One Last Time

maandag 26 oktober 2009

Nobody Beats The Drum ²



Nobody Beats The Drum, bekend van hun geweldige clip op youtube waarmee ze zelf bekijk hadden van Kanye West, heeft een nieuwe hit klaar. De clip van Purple Cactus toont hoe de jongens Europa veroveren. Geweldig hard en origineel! We geven er ook nog een Dem Slackers remix bij, die zeker niet moet onderdoen voor het origineel.

Nobody Beats The Drum - Purple Cactus

Nobody Beats The Drum - Purple Cactus (Dem Slackers Remix)

zondag 25 oktober 2009

Teat Cru


Ik stel aan jullie voor: Teat Cru een trio uit Porto Rico. Hun remixen zijn verschrikkelijk slecht. Ze hebben een poging gedaan om 'Hools' en 'Taken Away' te remixen, maar dit probeer je beter te vergeten. Hun eigen werk is wel van betere kwaliteit, te omschrijven als rustige wobble muziek met dubstep invloeden..

Teat Cru - MMB

Teat Cru - We are from Baya-moan

Teat Cru - Man Teat's Theme aanrader!

Teat Cru - Kitty Rave (Nathan Vices Remix)

Teat Cru - Man Teat's Theme (Nathan Vice Rmx)

Remixen (geen aanrader!)

Digitalism - Taken Away (Teat Cru Planetarium Field Trip Remix)

Don Rimini - Hools (Teat Cru Laser Phazer Remix)

donderdag 22 oktober 2009

Halve Liter Fuif 24 oktober


Chiro Heilig Kruis presenteert zijn jaarlijkse Halve Liter Fuif op zaterdag 24 oktober. Ditmaal gaat ze door op een nieuwe locatie (!): namelijk de fuifzaal van Harlie's (vlak a/h station van Lebbeke).

DJ's van dienst zijn:
Grote zaal: Flat & Fizzy, Starski & Tonic, Laston & Geo en Kong & Cortez
Kleine zaal: Rupert Harvey & Delcone, Mario & Tecnum en Nikolaï & E-phonk

Tussen 22u - 23u (happy hour) krijg je een halve liter voor de prijs van een gewone consumptie! Ook de cocktailbar kan je niet missen.

Om jullie op te warmen staat hieronder een minimix van Flat & Fizzy.

Flat & Fizzy - Minimix

We mogen 3 gratis tickets weggeven, zoals altijd voor de eerste 3 mailers! Wil je zo'n gratis ticket, mail naar etelectropourtous[at]gmail.com

woensdag 21 oktober 2009

Ultra Trashed


De trash die deze maand de ultratop vulde, werd uit de vuilbak gehaald en gerecycleerd door Calvin Harris, Yuksek, Afrojack en Tom Nevilles tot beluisterbare trash. Pas op, soms toch nog schadelijk voor de oren!

The Editors - Papillion (Tom Nevilles Sleep Twitch)

Lady Gaga - Paparazzi (Yuksek Remix)

David Guetta feat Akon - Sexy Bitch (Afrojack Remix)

Shakira - Shewolf (Calvin Harris Remix)

maandag 19 oktober 2009

Serial Chillers


Serial Chillers brengen binnenkort weer een nieuwe EP uit. Op deze EP staat de track Back Again. Serial Chillers zijn nog op zoek naar producers die deze track willen remixen. In de bijlage zitten alle onderdelen nodig om een goeie remix te maken. Er zit ook informatie bij over het opsturen naar Serial Chillers zelf.

Als je iets gemaakt hebt, stuur het zeker ook door naar ons! Als we genoeg remixen binnenkrijgen maken we er zelf een postje van waarbij jullie commentaar kunnen geven.
Veel succes!

Serial Chillers - Back Again

Serial Chillers - Back Again remix parts (.zip)

zaterdag 17 oktober 2009

A & A


Het concept van de collaboratie Armand Van Helden en A-trak is een feit: Duck Sauce.
Naar eigen zeggen proberen ze een funky synergie te brengen tussen 80ties disco en hedendaagse elektro. Na een eerste luisterbeurt moeten we toegeven, het klinkt inderdaad vreselyk catchy. ANYway geeft ons zo'n vrolijk gevoel dat we spontaan een glimlach op ons gezicht kregen. You're nasty daarentegen klinkt zo vet dat onze hoofden nog op en neer gaan van de strakke basslijn. Checken die handel!

DuckSauce - aNYway

DuckSauce - Youre Nasty

DuckSauce - aNYway (Diego De La Vega edit)

woensdag 14 oktober 2009

Remixen: Dubstep


De dubstep remixen die rondgaan blijven maar mijn aandacht trekken. Er zitten heel veel goed opgebouwde schijven tussen, die zeker de moeite waard zijn om te beluisteren, zelfs als je niet voor het genre te vinden bent. De populaire dubstep leunt toch sterk aan bij de electro. Artiesten als Foamo en Doorly maken zowel goede electro als dubstep, dus waarom zouden we niet even over de grens kijken.

TV Off - Music Machine (T Vicious Remix)

Mr Hudson & Kanye West - Supernova (Doorly's Dubstep Remix V2)

Michael Jackson - Billie Jean (Zeno 'Regloved' Dubstep remix)

Kid Sister - Right Hand Hi (Caspa Remix)

Zombie Disco Squad - Eurovision (The Boog-A-Loo Crew Remix)

Dub Pistols - I'm In Love (Foamo Dubstep Remix)

woensdag 7 oktober 2009

Releases

Er zijn de afgelopen maanden weer veel releases langs gekomen. Ik heb een paar van de meest geanticipeerde eruit gepikt om te beluisteren. Het zijn de grote jongens die deze keer onder de loep genomen worden. De verwachting ligt hoog, maar wordt ze ingewilligd?

Boys Noize - Power

Als je dacht dat deze CD zo vernieuwend ging zijn als de eerste, dan zit je jammer genoeg fout. Power bevat meer van hetgeen we ondertussen al gewoon zijn. Erger nog er zitten hier en daar een paar stukken in die gewoon irritant zijn, en bijna niet beluisterbaar. Behalve 'Jeffer' en 'Starter' (vroeger al op EP gereleased) zijn er slechts een paar liedjes die eruit springen. 'Sweet Light' is daar één van. Het doet nostalgisch denken aan de eerste CD release. Verder is er nog 'Nott', een hardere schijf waarin de zin 'I am not techno' net iets te vaak terugkomt.
Samengevat zijn er net teveel hoge tonen die maar al te vaak repetitief en chaotisch worden. Bijna elk liedje werkt jammerlijk met de computergesimuleerde spraak, waardoor het een deel soepelheid verliest.

Boys Noize - Sweet Light

Boys Noize - Nott


The Bloody Beetroots - Romborama

De eerste CD release van The Bloody Beetroots is er dan toch nog gekomen. Met bijna het dubbel aantal tracks tegenover Power, krijg je hier alleszins al meer waar voor je geld. Maar zoals je weet is kwantiteit niet gelijk aan kwaliteit. Echter, na deze CD een paar keer beluisterd te hebben kan je niet anders besluiten dat dit hier wel het geval is. Op de CD staan een paar tracks die al langer uit waren zoals 'Butter', 'Cornelius', 'Warp' en 'I Love' maar dat zijn hun klassiekers, dus het zou vreemder zijn moesten ze niet op de eerste release van TBB te vinden zijn. Op deze CD blijven ze niet hangen bij één bepaald genre, ze proberen alles uit, en slagen hier met glans in. De CD is zo varierend dat je nooit weet wat er zal komen.
Samengevat een prachte eerste CD release voor TBB.

The Bloody Beetroots - It's Better a Dj On 2 Turntables

The Bloody Beetroots - Anacletus


Crookers - Put Your Hands On Me

De Crookers hebben weer een EP klaar. Gaan ze hiermee de ultratops bestormen zoals met 'Day 'n' night'? Waarschijnlijk niet. De track heeft iets weg van de populaire mainstream muziek. Een 'zware' rapper die de strofes voor zich neemt en het refrein overlaat aan de vrouwelijke kant. Een zware electrosound is hier niet te horen. Een gevaarte als 'Il Brutto', 'Knobbers' of 'Sveglia' zit er niet in. Het blijft steeds rustig, zonder een echte climax. De Jesse Rose remix is nog minder indrukwekkend. Het geheel is repetitief zonder een echte melodie. De dub versies (gewoon zonder tekst) hebben dan weer te weinig inhoud, dus ik verkies de rap versie. De Black Noise remix maakt een groot deel goed. Deze remix lijkt al meer op een electroschijf ipv een rap track.
Samengevat is dit al bij al geen slechte EP. Het is zeker iets dat mensen los zal krijgen van hun barkruk, maar het is geen onvergetelijke Crookers-hit.

Crookers - Put Your Hands On Me (Jesse Rose Play Prime Remix)

Crookers - Put Your Hands On Me (Black Noise Remix)

zaterdag 3 oktober 2009

Sonic v12 en La Mezcla


La mezcla van Michel Cleis is al een tijdje te horen op feestjes. Een goeie versie van deze track is hard to find, maar voor ons niet onmogelijk!

Michel Cleis feat. Toto La Momposina - la mezcla (Simon Sayz remix)

Michel Cleis feat. Toto La Momposina - la mezcla (Instrumental version)

Michel Cleis feat. Toto La Momposina - la mezcla (Extended version)

Vanavond zet het circus van Sonic zijn tent opnieuw op in Zenith Dendermonde en het wordt een feest om niet snel te vergeten! Musterd Pimp en Gigi barocco zijn van de partij, naast Geht's Noch en T99.

De eerste 3 mensen die ons een mail sturen naar etelectropourtous[at]gmail.com maken kans op een vrijkaart!

Extra:

Gigi Barocco vs. Ice MC - Think Ab00t The Way (aanrader)

donderdag 1 oktober 2009

Black and Blue


Miike Snow heeft al een prachtige plaat afgeleverd, die hier al eens langs gekomen is, namelijk Animal. Animal was direct een succes, en er zijn verscheidene remixen van gemaakt. Die van Treasure Fingers is de meest gedraaide volgens mij. Hun nieuwe single probeert het succes van Animal te evenaren. Er zijn al enkele iconen geweest die de single onderhanden genomen hebben, en dit is het resultaat.

Miike Snow - Black and Blue

Miike Snow - Black and Blue (Tiga remix)

Miike Snow - Black and Blue (Caspa remix)

Miike Snow - Black and Blue (Savage Skulls remix)

Extra:

Miike Snow - A Horse Is Not a Home